taalgevoel | passie | sociaal

Els, geboren in de Peel te Asten-Heusden is als boerendochter opgegroeid in een gezin van 6 kinderen. Na Mavo en Havo heeft ze de Academie voor Beeldende kunsten St. Joost te Breda succesvol afgerond. Aansluitend ging ze 20 uur als freelancer bij Studio Dumbar werken en 20 uur bij de ontwerpstudio van de ANWB in Den Haag, waar ze al snel een vast contract kreeg. Sinds 2018 is ze als grafisch ontwerper en vrij kunstenaar gestart met Vorm en Vrij.

Goed taalgevoel

Els heeft een goed taalgevoel, waardoor ze een goede sparring partner is voor redacteuren en andere communicatiemensen, met wie ze in haar werk te maken heeft.

Vrijwilliger en bestuurslid

Als vrijwilliger, adviseur en ontwerper werkte ze voor de breed maatschappelijke voorziening in haar dorp ‘het HartvanHeuze’. Els zit in het bestuur van toneelvereniging OKG en Stichting Evenementen Heusden, waarvoor ze ook veel uitingen vormgeeft.

Niet stilzitten…

Els fotografeert, tuiniert, klust, knipt haren en brengt graag tijd door met haar familie. Ze houdt van feestjes en lekker eten. Mathé, haar vriend en hun witte herder Sam gaan er graag op uit met de camper.

 • Ik ken Els als een enorm energieke en creatieve vormgever waarbij ze de meest uitdagende klussen tot een goed resultaat brengt. Ze heeft een heldere visie en denkt altijd mee met de klant. Kenmerkend voor Els is haar enthousiasme, proactiviteit (maakt veelal verbetervoorstellen) en fijne persoonlijkheid.

  Marjolein Vendrig
  Marjolein Vendrig Manager Marketing Communicatie / marketing strateeg / verandermanager at ANWB
 • Els en ik hebben ongeveer 25 jaar samengewerkt aan talloze ANWB-uitgaven van zeer diverse aard: ANWB-handboek (ooit een fenomeen), ongeveer 15 glossy jaarverslagen, pr- en jubileum- uitgaven, kerst-, nieuwjaars- en felicitatiekaarten, uitnodigingen voor bijeenkomsten / recepties voor personeel, relaties of verenigingsorganen, advertenties, campagnes en het personeelsblad. De samenwerking met Els was altijd uitstekend, vooral doordat Els perfect aanvoelt en kan maken wat jij als opdrachtgever voor ogen hebt. Als extraatje heeft Els een goed taalgevoel, zodat zij in de samenwerking met een tekstschrijver ook een prima sparring partner is. Heel bijzonder is dat Els kamers heeft ingericht (inclusief het ontwerp van de vloerbedekking) en ook de bus van ANWB Streetwise heeft gedecoreerd. Zowel wijlen Paul Nouwen als Guido van Woerkom waren als hoofddirecteur van de ANWB heel blij met Els. Ik vind het onbegrijpelijk dat de organisatie zo'n veelzijdig creatief talent, zo'n loyale, harde werker heeft laten lopen. Eigenlijk is het een schande.

  Henk Zwijnenburg
  Henk Zwijnenburg Eindredacteur Interne Communicatie ANWB
 • Els is veels te bescheiden. Ze was in talloze innovatie projecten als geen ander in staat om de nieuwe productconcepten die wij ontwikkelden om te zetten in het optimale beeld en vormgeving. En op zo n manier dat het miljoenen publiek van ANWB leden op de juiste toon werd aangesproken. Daarbij is ze een vrolijke en prettige collega en teamlid die in een ontwikkel team met grafische varianten een belangrijk aandeel had in een geslaagde introductie. Kortom een vakvrouw die met haar kennis en vaardigheden meer maakt van elke opdracht. Van harte aanbevolen.

  Gerard van den Bos
  Gerard van den Bos Programma manager ANWB AutoMaatje